Kirja-arvostelu: Nörtin esiintymisopas

Sain vihdoinkin –  puolen vuoden luumuilun jälkeen – aloitettua Nörtin esiintymisoppaan lukemisen, kun edessä on ”riittävän” haastavan puheenvuoron pitäminen seminaarissa.*

Katleena Kortesuo ja Janne Jääskeläinen ovat kirjoittaneet esiintymisoppaan niille, jotka eivät sitä välttämättä omasta mielestään tarvitse, mutta tarvitsevat todella pahasti. Silti siitä saa paljon irti, vaikka ei esiintymistaitoja mitenkään vähättelisi.

Parasta kirjassa on ehdottomasti sujuva teksti. Kerrankin jotain kirjaa ei oikeasti malttanut laskea kädestään. Ahmiminen myös toisaalta pakottaa palaamaan kirjan uudestaan ajatuksella ja ehkä muistiinpanoja tehden. Ensimmäisellä lukukerralla ei vaan ehdi, vaikka asia on painavaa ja sitä on paljon. Onneksi joka luvun lopussa on kertaus otsikolla TL;DR:

On lohdullista lukea kirjoittajien omia kokemuksia myös virheistä, hieman Mokasin itse, ja kirjoitan siitä, ettei sinun täytyisi. -hengessä. Tietysti kokemusten anti on muutenkin merkittävä ja tuo kummasti lisää uskottavuutta tekstille.

Häiritsevintä, joskaan ei kovin häiritsevää kirjassa on, että en itse tunnu mitenkään kuuluvan kohderyhmään, koska yli puolet scifi-viittauksista menee ohi ja kovaa. Ymmärrän toki täysin, miksi näitä viittauksia on. Naisten tyyliasioihin mennään myös säärikarvoja myöten, mutta miesten parranajosta ei muistuteta. Itse taas pidän sitä yhtenä merkittävimmistä siisteyteen vaikuttavista tekijöistä. Jonka myös yleensä unohdan.

Kirja ei ole kaiken kattava, eikä yritäkään olla. Käsikirjana se kuitenkin toimii hyvin ja jopa kannustaa syventymään eri aihealueisiin tarkemmin.

+++ Sujuva teksti.

++ TL;DR:

++ ”Janne/Katleena kertoo”

+ Kommentit

– Hävytön hinta

– Nörttiviittaukset

9½/10, paras lukemani esiintymisopas. Suosittelen lämpimästi.

Kirjan ISBN-koodi on 978-952-14-1971-3 paperisena ja 978-952-14-1972-0 sähkökirjana. Sitä myy Talentum ja se löytyy myös Vaski-kirjastoista ja Aura-tietokannasta.


 

*Seminaaria ei ole pidetty vielä tätä julkaistaessa, mutta on tuonut ainakin itsevarmuutta esiintymiseen. Varsinaiset tulokset nähdään myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s