Ideavarkaus

Toisin kuin yleensä ajatellaan, käytännössä kaikki ideat kannattaa julkaista heti, ettei kukaan ehdi varastaa niitä ja väittää omikseen. Kukaanhan ei voi väittää keksineensä tänään ideaa, jonka sinä julkistit jo eilen. Rahallinen pääomakin voi hävitä esimerkiksi konkurssissa, mutta et voi mitenkään lakata olemasta jonkun asian keksijä. Hyvä henkilöbrändi ja osoitus mielen kirkkaudesta voi hyvinkin jo itsessään taata toimeentulon. Tietysti henkinen pääomakaan ei katoa, mutta se ei muutu leiväksi, ellei joku muukin tiedä siitä.

Idean salaamalla et voi myöskään mitenkään taata sen pysymistä itselläsi. Se saattaa vuotaa, joku muu voi keksiä sen, voit itse unohtaa sen jne. Vain julkistamalla voit ”korvamerkitä” sen itsellesi. Monikin on väittänyt tai luullut – minä mukaanlukien – eri ideoita omikseen. Siitä vaan on melko mahdotonta saada varmuutta ilman mitään julkista jälkeä. Tietenkään ideasta ei oikein voi ottaa kunniaa, jos sitä ei voi todistaa.

Sitäpaitsi, et sinä sitä ideaa välttämätöntä kuitenkaan itse toteuttaisi. Joku toinen taas saattaa tehdä siitä timantin.

Idea ideavarkauksiin on varastettu Jari Parantaiselta ja ennen kaikkea hänen mainiosta tuotteistusoppaastaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s